Matcha és Meditáció/ Yoga

Már régóta szeretnéd szokásoddá tenni a meditációt, de nem tudtad magadat „kikapcsolni”?
A matcha tea ebben is segítségedre lehet:

A matchában megtalálható L-theanin és koffein kombinációja ugyan is fokozza az agyban termelődő alfa hullámokat, amik a figyelem, a nyugodtság és a szellemi tisztaság érzéséért felelősek.
Ugyanezek az alfa hullámok mérhetőek az emberek agyában meditáció vagy jóga közben. Az L-teanin egy ritka aminosav, ami átlép a vér-agy gáton, és elősegíti a relaxáció érzését, miközben csökkenti a mentális és fizikai stresszt. Ez a hatás koffeinnel párosulva okozza a matcha teától kapható stabil koncentrált állapotot.

Matcha Mindfulness:
A mindfulness jelentése tudatos jelenlét. Lényege, hogy megtanuljunk az elménkkel bánni és képesek legyünk tudatosan jelen lenni életünk mozzanataiban. A tudatos jelenlét, maga a meditáció állapota, amikor figyelmünk nem a múltbeli eseményeken vagy jövőbeli tervekre fókuszál, hanem a jelen pillanatra.

És ehhez a matcha hogy kapcsolódik? A matcha egyik különleges hatóanyaga az L-theanine, ami megnyugtat, ellazít valamint csökkenti a stresszt.

Alfa-hullámokat képez az agyban, amik mentális éberséget és koncentrációt biztosítanak, de közben nyugalom hatja át az elméd és a tested. Ugyanezek az alfa hullámok mérhetőek az emberek agyában, meditáció vagy jóga közben.

A matcha tea és a meditáció / jóga tökéletes kombinációt képez együtt, ami megtanít a jelenre koncentrálni, hogy minden pillanatot valóban megélj, valamint csökkenti a stresszt, hogy az élet bármilyen szituációjára jól tudj reagálni.